Mustapha Aoulad Sellam – President de l’associació. Màster en Anàlisis i Intervenció en Conflictes Socials i Postgrau en Mediació i Resolució de Conflictes, a l’Escola de Prevenció i Seguretat Integral (EPSI-UAB). Entre el maig de 2005 fins al setembre de 2015 va ser tècnic de mediació, sensibilització i assessorament, en la gestió de la diversitat religiosa, a l’
Eva Amat – Vicepresidenta. Tècnica en Integració Social i graduada en Estudis Àrabs i Hebreus, també ha estudiat la llengua i cultura perses. La seva trajectòria professional està centrada en el Tercer Sector. Ha treballat més de 10 anys en intervenció directa en centres d’acollida per a persones sense llar i en altres serveis d’urgència i emergència socials.
Lola López – Secretària. Llicenciada en Geografia i Història, especialista en Antropologia Cultural i experta en interculturalitat, convivència i migracions. Va ser directora del Centre d’Estudis Africans i Interculturals (2012-2015) i investigadora en el mateix des de 1990 i coordinadora del Postgrau “Societats africanes” en la UPF de 2002 a 2015. A més, va ser membre del Grup de Multiculturalisme i Gènere de la Universitat de Barcelona (UB) fins al 2015 i té una àmplia experiència en recerca i formació sobre temes de migracions i interculturalitat. Finalment, és membre fundador del col·lectiu Stop Als Fenòmens Islamófobos (SAFI) i activista de Unitat contra el Feixisme i el Racisme.
Aina Cotto – Tresorera. Graduada en Antropologia Social i Cultural amb dos màsters; un en Estudis Avançats en Exclusió Social i l’altre en Mediació i Resolució de Conflictes. El seu treball de final de màster es va basar en un treball de camp on va poder analitzar com els mitjans de comunicació tractaven les notícies relacionades amb la categoria àrab-musulmà, l’ús dels estereotips i la construcció social de l’imaginari musulmà. També va realitzar una investigació al voltant del conflicte per l’apertura d’un centre de culte al barri de Singuerlín, a Santa Coloma de Gramenet (2004).
Hassna Rouaz – Vocal de Joventut. Estudiant del Grau de Farmàcia a la UB. Agent de sensibilització del programa de formació de Joves Referents del CEAI, de perspectiva intercultural. Aprenent d’ escriptura, poesia i narrativa. Interessada en el món social i en l’activisme per denunciar les desigualtats i el racisme de la nostra societat homogènia caracteritzada per una normalitat patològica.
Fátima Hassoun. Llicenciada en Biologia i amb formació superior en mediació intercultural. Ha treballat en diferents centres de salut com a mediadora intercultural (Vall d’Hebron, consorci sanitari del maresme, Hospital de Mar, Fundació ABD). També ha treballat en diferents administracions com tècnica d’acollida i en dinamització de grups com ara a l’Ajuntament de Barcelona o a l’Ajuntament de Sabadell. Actualment treballa com a tècnica en el servei d’interculturalitat de Sant Andreu (Ajuntament de Barcelona).
Alberto López Bargados. Doctor en antropologia i professor titular del Dept. d’Antropologia Social de la UB. Ha treballat durant diversos anys a Mauritània, Sàhara i Cap Verd, sobre el camp de l’antropologia colonial i en particular sobre l’impacte de les polítiques colonials en la morfologia de les societats colonitzades. En l’actualitat, dóna continuïtat a aquesta línia de recerca amb un projecte en curs sobre l’antic enclavament espanyol de Ifni. D’altra banda, des de 2003 investiga diferents aspectes dels processos de configuració de les comunitats musulmanes de Catalunya. Com a apèndix a aquesta línia de recerca, treballa sobre les representacions socials del fet musulmà a Europa i la seva intervenció en les diferents onades de pànic moral que donen cos a la islamofòbia contemporània.
Lola Badenes . Llicenciada en Antropologia Cultural per la Universitat de Barcelona. Diplomada en Immigració, Diversitat i Gènere i en Planificació i gestió de projectes per la Justícia Global. Experta en cooperació internacional amb perspectiva feminista, comunitària i antiracista. Membre del Consell de Cooperació de Catalunya com a experta en gènere. Membre fundadora de SAFI.
Ariadna Solé Arraràs. Doctora en Antropologia Social per la Universitat de Barcelona (UB), Llicenciada en Història i en Antropologia Social i Postgrau en Ciutadania i Immigració: la gestió de la diversitat cultural (UPF). Ha defensat recentment la seva tesis doctoral titulada Rituals funeraris transnacionals entre Senegal i Catalunya. Ha realitzat treball de camp al Senegal i amb la comunitat senegalesa de Catalunya. Ha participat com a investigadora en diversos projectes sobre l’islam a Catalunya. Els seus interessos de recerca estan vinculats també a l’antropologia de la salut i ha estat professora associada a la Facultat d’Infermeria de la Universitat de Lleida (UdL).
Martin Lundsteen. Doctor en Estudis Avançats d’Antropologia Social i Màster en Antropologia i Etnografia, ambdues per la Universitat de Barcelona. El seu treball de recerca s’ha enfocat sobretot en els conflictes socials i convivència en relació amb la inserció social del fet migratori al context català a partir de treball de camp a dos pobles: Premià de Mar i Salt. Així ha tractat temes diversos com són l’economia informal, el tractament polític de la pobresa, les transformacions urbanístiques i les relacions inter-ètniques en l’espai urbà, a més de racisme i islamofòbia. Actualment és Investigador Postdoctoral a la Universitat d’Oxford (Regne Unit) i Professor Associat a la Universitat Pompeu Fabra.
Eduard Marco Castellà. Graduat en sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. També ha cursat un màster d’estudis avançats en exclusió Social per la Universitat de Barcelona. Va desenvolupar la tesis de màster al voltant del conflicte per l’obertura d’un centre de culte al carrer Japó de Nou Barris (Barcelona) introduint l’anàlisi de les dinàmiques comunitàries que es reproduïen durant la celebració del Ramadà. Com a membre de SAFI ha treballat en projectes vinculats a la visibilització i la lluita contra la islamofòbia en diverses zones del territori català i també ha sigut coordinador del pla d’acció local per la prevenció dels extremismes violents a Ripoll.