“Si ens quedem als nostres barris, se’ns acusa de radicalització. Si ens relacionem obertament amb els altres, diuen que fem ús de la taqiyya.” Thomas Sibille, regent de la llibreria Al Bayyinah d’Argenteuil.

El fundador de la llibreria Al Bayyinah, Thomas Sibille, va decidir concedir la seva primera entrevista a Ehko i va començar explicant-nos que havia presentat una denúncia contra Bernard Rougier i el JDD per “difamació”.

El passat mes de gener, per primera vegada, aquesta llibreria va ser citada a un llibre coordinat per l’investigador Bernard Rougier, Els territoris conquistats de l’islamisme. El llibre, que l’associa amb l’Estat Islàmic en el títol del capítol, serveix de suport al projecte de llei contra el “separatisme islamista” i a la crítica mediàtica i política dirigida a l’islam i als musulmans.

A l’agost, Le Journal du dimanche, va publicar l’article “Com Argenteuil s’ha convertit en terra salafista” i l’acusa en particular “d’oferir tots els llibres de capçalera dels islamistes”, també d’haver tingut com a clients “persones relacionades amb casos de jihadisme”. El seu contingut ha estat qüestionat per diverses persones citades, inclòs per Thomas Sibille.

Amb els seus associats, va anomenar la llibreria “com una sura de l’Alcorà que significa una prova clara”, “perquè els llibres són el mitjà d’accés al coneixement i poden orientar cap al coneixement”.

Thomas va escollir com a segon nom musulmà Bilal, en referència a un dels primers conversos a l’islam i company del profeta Muhammad perquè “també va ser posat a prova”, es pregunta sobre el que va veure com una implacabilitat dels serveis de l’Estat, sobretot des de l’Estat d’alarma a 2015. Ens ha obert les portes de la seva llibreria situada a un barri d’Argenteuil (95), que aviat serà destruït. Des del seu magatzem, concedeix una llarga entrevista amb diversos intercanvis i envia amb el seu advocat, aquells documents que acrediten allò que denuncia. “Parlar i no deixar que parlin per ell”.

Us deixem l’entrevista sencera original en francès en aquest enllaç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *